Om meg på norsk

Marte Spangen

Jeg heter Marte Spangen og “Sámi circular offering sites” (“Samiske offerringer”) er doktorgradsprosjektet mitt. Jeg ble født i Oslo i 1977, og vokste opp i Løten i Hedmark, Norge. Jeg ble interessert i samisk arkeologi mens jeg studerte i Tromsø, og jeg tok hovedfag ved Universitetet i Tromsø med hovedoppgaven “Edelmetalldepotene i Nord-Norge. Komplekse identiteter i vikingtid og tidlig middelalder” (2005), se http://munin.uit.no/handle/10037/109. Jeg har også studert kunst og design, historie, jus og arkeologi i London, Oslo og Barcelona.

Etter studiene begynte jeg å arbeide som arkeolog i Finnmark, først med befaringer og saksbehandling i Sametinget (2005-2006), og senere som prosjektleder for diverse prosjekter knyttet til samisk arkeologi, historie og religion ved Varanger Samiske Museum (2006-2008). De siste årene har jeg jobbet som prosjektleder og rådgiver ved Kulturhistorisk Museum i Oslo (2009-2012). Jeg begynte som doktorand i historisk arkeologi ved Stockholms Universitet i mai 2012.

Mine hovedinteressefelt innenfor arkeologi er samisk arkeologi, historie og religion, samiske offersteder, offerringer, historisk arkeologi, vikingtid, middelalder, ritualforskning og sølvdepoter.

Kontakt: marte.spangen@gmail.com

english-cv-2016

Publikasjoner, titler på foredrag osv. blir også lastet opp her: https://su-se.academia.edu/MarteSpangen

Advertisements

Responses

  1. […] sattuma oli, että kollegani Marte Spangen, jonka kanssa olen tehnyt yhteistyötä jo useamman vuoden ajan, sai paikan Tromssan yliopistosta […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: